Vitralls artístics

El vitrall artístic és una tradició de segles, el vidre es va descobrir 3000 anys a. C. i el vitrall emplomat més antiga que es coneix és del segle IX, encara que hi ha documents que confirmen que al segle VI ja havia vidrieres de colors a França.

És una tècnica que ha evolucionat molt lentament, i que al llarg dels segles ha tingut uns condicionants extraordinàriament restrictius, convertint les vidrieres en un art totalment dependent d'una funció iconogràfica determinada i d'uns espais arquitectònics concrets fins al segle XX. Actualment les vidrieres artístiques són valorades per elles mateixes com a objecte d'art. I és lliure o no de dependre d'altres condicionants com l'arquitectura o la decoració

Aquest nou concepte de vitrall, amb la llibertat creativa que comporta, és una de les causes del renaixement que aquest art ha experimentat en el món occidental. L'artesà actual conjuga la llum, la forma i la textura per crear un nou llenguatge artístic, tenint molt clara la idea que el coneixement de la tècnica i dels materials emprats no són més que les eines que necessita conèixer i dominar per expressar-se.